Zo goed als alles:
Wat is niet inbegrepen:
Op reis gaan zonder iets te kopen is niet zo leuk. Een drankje, een versnapering, een uitstapje, ... Het hoort er allemaal bij. Groot voordeel in ons hotel is dat de frisdranken gratis zijn. In het dorp zijn enkele supermarkten en winkeltjes.
Hoeveel voorzie je het best?
Betalen doen we in Oostenrijk ook met euro. Ideaal betaalmiddel, naast wat cash geld, is de bankkaart. Vrijwel alle winkels in het dorp en enkele zaken op de piste aanvaarden ook de bankkaart. Er zijn ook geldautomaten in het dorp. Echter zijn geldafhalingen vaak niet meer kostenloos. We begeleiden de leerlingen echter naar de geldautomaat.
Betalingsbevestigingen worden enkel naar het e-mailadres gestuurd dat ingevuld werd bij “gegevens van de ouder”. De betalingen worden echter niet meteen verwerkt. Het kan zeker enkele dagen duren.
Het kan ook zijn dat de e-mail in de SPAM-map terecht gekomen is of geblokkeerd door je e-mailprovider. Stuur ons gerust een mailtje, dan kunnen we dat bekijken.
Via de mutualiteit kan u een tussenkomst voor sportkampen bekomen. U vindt het formulier meestal op de website van uw mutualiteit. Deze mag u na de skireis ingevuld aan het schoolsecretariaat bezorgen, die deze dan aftekent en afstempelt.
Eén valies met daarin:
Eén kleine zak neem je mee de bus op, met hierin:
Probeer megakoffers te vermijden. Graag op elk stuk bagage ook een naametiket aanbrengen.
Voor onze reis hebben we een aantal zaken nodig.
Als je een bril draagt tijdens het skiën kan het handig zijn om een skihelm mét vizier te kopen. Je schuift dat vizier dan eenvoudig over je bril heen tijdens het skiën.
Wijzelf verhuren enkel helmen zonder vizier. Mocht je dat dus nodig hebben zul je zelf een moeten kopen.
Na het skiën keren we terug naar het hotel. Eens daar is er voldoende tijd om zich te wassen en wat te rusten of het dorpje te bezoeken. Na het avondmaal wordt vaak nog een avondactiviteit voorzien. Zo gaan we ook eens gaan zwemmen en wordt er zelfs een quiz georganiseerd!
Zie ook "Hoe ziet een dagindeling er uit?".
Als je ons dat vooraf laat weten is dat uiteraard geen probleem.
Standaard gaan we er van uit dat je opstapt in de stad waar je school loopt.
Enkel voor de heenreis op de bus. Bij aankomst in het hotel wordt er een middagmaal voorzien.
Tijdens de week maken de leerlingen een lunchpakket bij het ontbijt.
Voor we de terugreis aanvatten richting België is er een avondmaal voorzien in het hotel. Tijdens de terugreis is er de mogelijkheid om iets te kopen in een wegrestaurant tijdens een busstop.
We verzamelen op vrijdag 4 april 2025 op de aangegeven tijdstippen:
Mogelijk worden de exacte vertrektijden en -plaatsen nog aangepast.
Aankomst te Altenmarkt op zaterdag 5/04/2025 omstreeks 10.00 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte.
Zaterdagmorgen 12/04/2025 aankomst op dezelfde plek als vertrek.
De exacte aankomsttijd (afhankelijk van de verkeersdrukte) worden zaterdagochtend nog doorgestuurd via SMS.
Elke leerling mag één stuk bagage meenemen, naast één stuk handbagage. Probeer megakoffers te vermijden. Graag op elk stuk bagage ook een naametiket aanbrengen.
Eén van de troeven van het hotel is het lekkere eten.
Het zijn steeds gerechten die bijna iedereen lust. In de ochtend krijgen we allen een ontbijt, er is zeker keus genoeg voor iedereen. De leerlingen maken dan ook hun lunchpakket voor tijdens de middagpauze. ’s Avonds is er een steeds een warme maaltijd met soep.
We proberen daar rekening mee te houden.
Bij de inschrijving kun je reeds bij opmerking enkele namen doorgeven met wie je graag op de kamer zou zitten. Daarnaast mag je ons ook steeds een mailtje sturen of je voorkeur doorgeven aan één van de begeleidende leerkrachten.
Jongens en meisjes slapen apart.
Tijdens de reis is er één telefoonnummer (wordt bij aanvang van de reis meegedeeld) beschikbaar. Dat is de snelste manier om de begeleiding te bereiken. Het kan natuurlijk zijn dat je niet meteen antwoord krijgt, we zijn dan waarschijnlijk nog aan het skiën.
Voor alle andere zaken mag je ons mailen.